Hjælp til problemer i sexliv

Har du lyst til at lyst, seksualitet og nydelse skal fylde mere i dit sexliv?

Herunder finder du forslag og råd til, hvordan du selv kan arbejde med din seksualitet.

Hvis manglende lyst er problemet

Spørg dig selv, hvorfor du ikke har lyst til sex. Er samlejet smertefyldt eller kedeligt? Skyldes det, at du er for træt? Eller har du glemt din seksualitet efter en lang periode med behandling?

Få hjernen i spil

Forestil dig, at der går en ledning fra din hjerne til din bækkenbund og tilbage igen. Ruster ledningen bliver forbindelsen dårligere og seksualiteten går i dvale. Forbindelsen mellem bækkenbund og hjerne er vigtig, fordi vi i hjernen registrerer berøring og nydelse. Er aktiviteten lille, fylder sexualitet måske ikke så meget i din bevidsthed.

Du kan tale dig selv op istedet for ned, når du kredser om emnet seksualitet. Du kan faktisk med fordel krydre din sexuelle nydelse ved at bruge en masse superlativer. Dejligt at mærke, dejligt at føle kroppen resondere, kydre uden at vurdere eller sammenligne med tidligere tider.

Hvis du har en partner, så kan du vælge at lægge vægt på, at det dejlige ved at have et sexlliv sammen er at dele et intimt rum, at have det sjovt sammen, at mærke båndet mellem jer blive stærkere. At have et sexliv er ikke ensbetydende med at have et samleje. At have et sexliv er at dele intimadfærd, at give hinandens kroppe og hjerner nydelsesfulde oplevelser, at modtage stimuli som gør at man mærker sig selv stærkere.

Du kan, fordi det kan være sværre at kommer ind i det seksulle rum, vælge at sætte vibrationer på underlivet. Efter noget tid bliver impulserne genkendt i hjernen og hjernen ved hvad der skal til at ske. Men det fordre at du har lyst til det og det gør dig godt.

Der skal mere end en enkelt gang til. Sæt vibrationerne i kalenderen. Du skal sikkert bruge lidt tid på hvilken vibrator, der er en den rette. Skal den være stille i vibrationerne, eller kraftige, til udvendig eller indvendig brug, hvilken type; det er sjældent rart hvis den føles som en rystepudser i håndtaget. Skal vibrationerne kun bruges som et let forspil eller til at vække nerverne uden for et fælles seksuelt rum.  

Find i e-shop et udvalg, ring for at få nærmere vejledning eller besøg os på Nikolaj Plads i København.

Hvis sex opleves som dårligt, ubehageligt, smertefuldt så registreres det i hjernen. Gennemføres samleje på trods af smerter, risikerer du, at hjernen lukker bækkenbunden ned ved seksuel aktivitet. (vaginisme). Vaginisme kan medføre, at samleje bliver umuligt – og til tider besværliggør gynækologiske undersøgelser – fordi musklerne omkring skedens indgang lukker sig sammen.

Derfor er det vigtigt, at du bliver på den bane halvdel, hvor det er sjovt og godt for dig at have et sexliv med eller uden partner. Det er som med al anden nydelse,  man skal opbygge et sundt forhold. Find ud af hvad du kan lide og vend dig til at blive forbruger af lige netop dette.

Få gang i bækkenbunden

Begynd at bruge din bækkenbund i dagligdagen ved at lave knibeøvelser.  Du kan på www.knibnu.dk – en gratis knibekampagne – finde inspiration og motivation til bækkenbundstræning. Knibetræning inkluderer både knib og spænd af. Hvis du søger et hjælpemiddel til at få gang i træningen, kan du se følgende to hjælpemidler her: Epi-No Libra og Luna. Bækkenbundstræning er en måde at få lidt liv og tanker i bækkenbunden.

Er bækkenbunden til at arbejde med, så kan sex blive lidt sjovere. Det gør det, fordi når du kalder på bækkenbunden, så responderer den, når du kniber op, kan du mærke den, og når du spænder af kan du mærke det.

Øg blodgennemstrømning

Lær dig selv at kende. Selvtilfredsstillelse sætter gang i blodgennemstrømning af væv og slimhinden. Efter noget tid vil vævet begynde at reagerer lidt hurtigere. Det er en rigtig god måde at få gang i systemet.  Brug tid på at finde ud af, hvor og hvordan du kan lide at blive berørt. Hvis du har haft sexlivet lagt på hylden, så kan din nydelse godt have ændret sig. Det er din krop, så du må igang med at finde ud af hvad du kan lide.

Tænk sexet & flirt

277115_160650344017589_1772745675_n

Læs en fræk bog og brug tid på at mærke dig selv og din krop.  Dyrk en motionsform, der gør din krop stærkere, smidigere og frækkere. Nogle har glæde af at gå til zumba, andre mavedans eller tango. Flirt med dig selv og dine omgivelser. Flirteri er slet ikke at underkende, det giver os en chance for at udtrykke os med kroppen. Ønsker du flirte inspiration er bogen Mama Gena’s skole for kvindelige kunstner et godt bud. (Find bogen i e-shoppen)

Hjælp til problemer i sexliv  1

Find lidt fint lingeri, som gør at du føler at du klæder dig på til det seksuelle rum. Er du mastektomeret, kan du fra Amoena få en brystprotese, som er lidt lavere, hvilket gør at du i højere grad kan vælge udringede bh’er. Se udvalg af brystproteser her. Du kan også benytte et brystsmykke til at pynte dig selv med. Det handler lidt om at kommer ind i den rigtige stemning og føle sig fin.

Giv tid

Når hormonniveauer ændres, er det normalt, at nogle kvinder skal stimuleres mere intensivt for at opnå nydelse.

Det er derfor vigtigt at give sig god tid til at blive stimuleret. Under stimuleringsfasen bliver kønsorganer blodfyldte, skeden udvider sig, forlænges og klitoris rejser sig. Herefter er en kvindes krop klar til seksuelt samvær. At bækkenet skal ‘tændes’, er lige så vigtigt for en kvinde for at gennemførere et samleje, som det er for en mand at få rejsning. Det tager cirka 30 minuttter for en skede rigtig at blive tændt. Så har du tynde slimhinder, så vent med penetration til du er rigtig klar.  Find meget mere inspiration på sitet When Love Hurts.

lelo-tiani2-deep-rose-remote-controlled-vibrator
KLiK for Shop
Hjælp til problemer i sexliv  2
KliK for Shop

Det er muligt at anvende en vibrator enten alene eller i partnerskab. En vibrator kan være et godt hjælpemiddel under forspillet eller når seksualitet udforskes i enerum.

Den lyserødevævs vibrator er til udvendig stimulering og den pink består af to vibratorer og god til par stimulering. Klik for vibratorer

Hjælp til problemer i sexliv  3
KliK for Shop

Pust lidt til gløderne ved at anvende en stimulerende gel. Sliquid o gel indeholder bl.a. mentol, pebermynte og sød mandelolie. Gelen påføres klitoris og indholdstofferne ægger nerverne til at sende flere impulser.

Smerter ved samleje

Hvis du oplever smerter under samleje, kan det skyldes flere ting, og det er en god ide at få udredt hos en læge, hvorfor du har smerter.

Anti-østrogenbehandlingen er meget ofte hård ved slimhinderne, især hvis du er gået i overgangsalder. Læs her hvis du ønsker at styrke slimhinderne i dagligdagen eller vævet lige ved indgangen til skeden. Tørre vaginale slimhinder.

lubrasilk

Smerten ved sex kan skyldes den friktionsom opstår ved samleje. Opleves vaginal tørhed er det vigtigt bruge glidecreme under samleje. Glidecremen lægger sig uden på slimhinderne og beskytter dem så de ikke bliver mere slidte.

En glidecreme er ikke bare en glidecreme, nogle glidecremer tørrer meget hurtigt ind og oplevelsen er dermed en stakket frist.
Find den rette glidecreme her

Det kan også være at du oplever smerter ved dyb penetration. Hvis det er tilfældet kan det være at du vil have glæde af at anvende en painbuffer.

Læs meget mere om smerter på sitet When Love Hurts: w-l-h.dk

Spændt bækkenbund gir smerter ved sex

Er din bækkenbund spændt, kan du selv arbejde med muskulaturen. Du kan lære forskellige teknikker til at spænde af i bækkenbunden.

Nogle kvinder oplever, at musklerne ved indgangen til skeden næsten lukker sig sammen, så samleje slet ikke kan gennemføres – eller kun kan gennemføres med stor smerte.

Dilatator

Hvis du oplever denne krampeagtige fornemmelse i skeden eller bare snævert væv, kan du bearbejde muskler og hjerne med dilatatorer.

Find dilator her

Smerter i muskler og led kan forringe oplevelsen af sex

Muskel- og ledsmerter er desværre en meget almindelig bivirkning ved antihormonbehandling. Ledsmerter kan let få indflydelse på din oplevelse af sex. Mange kvinder har svært ved forskellige stillinger eller tyngde fra deres partner på bækken eller hofter. Det kan hjælpe at tage noget smertestillende før samleje. Det er også en god idé at finde ud af, hvordan du bedst er støttet med puder eller BBHUGME. Afprøv eventuelt Magnesium Balm – magnesium som afspænder muskler. Balmen optages gennem huden. Læs mere i shop.

Hævelse og stramhed påvirker den seksuelle bevægefrihed

Stramt væv over brystkassen kan få nogle kvinder til at føle, at de bærer en brynje. Hævelse og følegener kan bevirke at man føler sig låst. Arbejder vævet stadig fordi du er ny-opereret, kan du måske glæde af CozyCompress, lavet af Juzo’s bløde materiale softcompress til lymfødem behandling. Brug CozyCompress op til så vævet er blødt og varmt inden sex. Læs mere i shop.

Det er en god idé at undersøge om der er stillinger, som passer dig bedre end andre. Du kan også besøge en specialiseret fysioterapeut, som har erfaring med at løsne arvæv eller en massør som kan bindevævsmassage. Han eller hun kan også hjælpe dig i gang med et øvelsesprogram, som strækker væv og muskulatur. Prøv evt. at bruge en varme pude inden seksuelt samvær, læg den på underlivet så det føles varmt og godt.

LÆS VIDEN OM BRYSTKRÆFT OG SEXUEL DYSFUNKTION