Exemestan

Virkestoffet exemestane anvendes i én af tre aromatase hæmmere (AH), som udleveres til kvinder som har fået konstateret en østrogenfølsom cancer. Virkestoffet er anvendt i medicinen Aromasin samt andre kopimediciner som indeholder navnet Exemestane fx “Accord” og “Stada”. Din onkolog vil afgøre, hvilken type medicin, der er bedst for dig.

Aromatasehæmmere tilbydes til kvinder med østrogenfølsom brystkræft, som er gået i overgangsalderen, da de ikke længere producerer østrogen fra æggestokkene, men primært fra binyre og fedtvæv. Exemestane virker på den måde, at det blokerer enzymet aromatase; det enzym, der omdanner androgener til østrogen. Ved at mindske niveauet af kroppens produktion af østrogen, mindskes risikoen for at eventuelle østrogenfølsomme kræftcellerne næres og dermed vokser.

Vær opmærksom på at aromatasehæmmere kan have en negativ påvirkning på dine knogler og derfor kan forårsage eller forværre osteoporose. Tal med din læge om din risiko ved at indtage Aromasin eller anden kopimedicin med virkestoffet exemestan.

Sådan indtages Exemestan

Exemestane eller Aromsin indtages som pilleform og bør indtages på omtrent samme tidspunkt hver dag. Aromasin exemestan indtages efter et fuldt måltid. Hvis du glemmer en pille, skal du ikke tage en ekstra pille dagen efter. Tal altid med din læge, hvis du har glemt at tage din medicin.

Husk: Du må aldrig stoppe behandlingen eller ændre dosis uden at have talt med din læge.

Advarsel

Inden du starter medicinsk behandling er det en god ide, at fortælle din læge, hvis du får anden medicin.

Undgå at blive gravid, mens du tager medicinen, da barnet kan tage skade.

Har du barn, må du ikke amme, mens du er i aromatasehæmmer behandling.

Læs mere om Anastrozol & Aromasin Søg her på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside

Bivirkninger

Søger du mere viden om bivirkninger relateret til Anastrozol, Aromasin? Læs da mere i menupunktet bivirkninger.