Inkontinens

“… eller bare svært ved at holde på vandet”

Mange kvinder oplever følelsen af ikke at kunne styre sin tissetrang, være ”utæt” ved hop, løb eller løft, eller bare mærke at muskelkontakten ikke længere er, hvad den har været.

Problemerne kommer med alderen eller når østrogenet rinder ud enten naturligt i forbindelse med overgangsalderen eller fordi man får brystkræft behandling så som anti-østrogenbehandling.

Men der er håb. 70% uagtet alder har effekt af bækkenbundstræning. Og kan du ikke træne dig helt i mål, så er det muligt at bruge en lille vaginal prop, som forebygger lækage.

Læs mere om sammenhæng mellem inkontinens og anti-østrogen behandling og hvad du selv kan gøre for at afhjælpe eller begrænse inkontinens.

Viden om inkontinens

Inkontinens kan være én af flere bivirkninger, som opstår, når kroppens østrogenniveau falder. Hele bækkenet kan påvirkes af faldende østrogen. Muskler såvel som slimhindernes evne til at sammenholde skede, urinrør og tarm nedsættes og du kan opleve større tissetrang og have sværere ved at holde tæt.

Hjælp til inkontinens

Oplever du, det er svært, kedeligt, lansommeligt at træne bækkenbund, eller leder du efter et quick fix til at stoppe strømmen indtil bækkenbunden er trænet op? Der findes knibeprogrammer, bækkenbundstrænere og vaginale propper til at få styr på flowet.