Vægtøgning

Min vægt ændrer sig – kiloen vokser stille og roligt..

Det er ikke unormalt at oplever vægtøgning i forbindelse med en brystkræft diagnose og relateret behandling.

Undersøgelser viser, at 2/3 af kvinder med diagnosen brystkræft igennemsnit har taget mellem 1-1,5 kilo på, og øget deres kropsfedt med 2% to år efter, at de har fået stillet diagnosen. (ref)

Antiøstrogenbehandlingerne ændrer på appetitten, kvinderne beskriver sig generelt mere sultne. Har man så oven i købet led og muskelsmerter og træthed kan det være svært at få rørt sig og øge kalorieforbrændingen.

De medicinske produktbeskrivelser informerer også om vægttab, det er bare ikke så ofte at kvinderne fortælles os og vægttabs gener.

Ønsker du mere information om baggrunden for vægtændringer så læs viden om. Vil du gerne læse fif så læs: Hjælp til.

Viden om vægtøgning

Hovedårsagen til vægtøgning menes, at skyldes antiøstrogen behandling samt nedsat fysisk aktivitet. Derudover falder stofskiftet naturligt med alderen; østrogen mindskes i blodet og brystvæv bliver til fedtvæv, mens muskelvæv svinder. Undersøgelser viser, at 2/3 af kvinder med diagnosen brystkræft igennemsnit har taget mellem 1-1,5 kilo på og øget deres kropsfedt med 2% to år efter, … Continue reading Viden om vægtøgning

Hjælp til din vægtøgning

Det amerikanske Cancer Society (www.cancer.gov) anbefaler, at kvinder, som har fået diagnosen brystkræft, dyrker motion regelmæssigt (minimum 4 timer om ugen), hvis de skal forbedre deres livskvalitet og fysiske form. Læs mere