Anastrozole

Det aktive stof Anastrozole anvendes i én af tre typer af aromatase hæmmere (AH). Den oprindelige medicin hed Arimidex, der er nu lavet kopimediciner hvor navnet indenholder betegnelsen anastrozol.

Din onkolog vil afgøre, hvilken type aromatase hæmmer som er bedst til dig i din givne situation.

Aromatasehæmmere tilbydes generelt til kvinder med østrogenfølsom brystkræft, som er gået i overgangsalderen, fordi de ikke længere producerer østrogen fra æggestokkene, men primært via binyre og fedtvæv.

Anastrozol virker således, at det blokerer enzymet aromatase; det enzym, der omdanner androgener østrogen. Ønsket med behandlingen er at mindske niveauet af kroppens produktion af østrogen, fordi risikoen dermed mindskes for at eventuelle østrogenfølsomme kræftcellerne næres af østrogen.

Vær opmærksom på at aromatase hæmmer behandling kan have en negativ påvirkning på dine knogler og derfor kan forårsage eller forværre osteoporose.

Tal med din læge om din risiko ved at indtage anastrozol.

Sådan indtages anastrozole

Anastrozole (Arimidex)  indtages som pilleform og bør indtages på omtrent samme tidspunkt hver dag. Anastrozole behøver ikke indtages i forbindelse med et måltid. Hvis du glemmer en pille, skal du ikke tage en ekstra pille dagen efter. Tal altid med din læge, hvis du har glemt at tage din medicin.

Husk: Du må aldrig stoppe behandlingen eller ændre dosis uden at have talt med din læge.

Læs mere om Anastrozol / Arimidex på lægemiddelstyrelsens hjemmeside:

Produktresume.dk

Bivirkninger

Leder du efter mere information om bivirkninger relateret til Anastrozol Arimidex? Brug da tid på at læse om de specifikke bivirkninger under menupunktet Bivirkninger.