Hududslæt, træt og tør hud

Disse to bivirkninger hududslæt og tør hud har ikke være vel undersøgt da man startede med at undersøge bivirkninger.

Hududslæt beskrives som en almindelig bivirkning ved anti-østrogen medicin, men hvad er beskrivelsen af hududslæt?

Er det infektion, røde plamager, hyperpigmentering, hævelse, bumser, sidder det på kroppen eller i ansigtet, klør det, brænder det?

På trods af gennemsøgning af litteratur, har det ikke været muligt at finde forklaringer på hvordan et udslæt, som kommer fra antiøstrogen behandling ser ud. Det fastslås i studie fra 2013 at fx letrozole kan give hud udslæt, dog beskrives udslættene ikke (ref). Grunden er måske at hududslæt forårsaget af medicin i det hele taget svært at bedømme ud fra udseende. Generelt vides det at allergiske reaktioner på sammen medicin kan fx variere fra person til person.

Sammenhæng mellem hudreaktioner og medicinsk behandling

Da hud reaktioner også kan være allergiske reaktioner eller symptom på en helt anden sygdom, anbefales det altid at tage hud reaktioner alvorligt og kontakt lægen for en vurdering.

En ting er, at vi ikke nærmere kan beskrive, hvordan en hudreaktion kan karakteriseres. Det næste er, om der er forskel i reaktionen på det oprindelige præparat og efterfølgende kopi medicin. Et spørgsmål vi er nød til at stille jer, som har prøvet begge typer medicinsk behandling.

  • Farve; rødligt eller hvidt i midten og rødt i kanten, hyperpigmentering
  • Område; lille-stort, afgrænset – udflydende, flat – hævet,
  • Karakteriseret: varmt-brændende, kløende, ingenting
  • Opstod: hvor lang tid efter påbegyndt medicinsk behandling

Og skriv til os på info@propsandpearls.com

Ref til artikler med cases med formentlig relateret sammenhæng mellem hududslæt og aromatase hæmmer behandling.

Aldrende hud – tør og træt

Når hormonerne svinger bliver huden mere ustabil. I teenage årene resultere det ofte i en meget fedtet hud, som kan slå ud i bumser og  hudorme. Med alderen kommer den “aber dabai” at huden bliver tyndere og slappere og dermed mere sårbar.

Vendes blikket mod kvindernes egne beretninger, kommer historier om meget tør hud som i nogle tilfælde flager, træt hud, og slap hud, en sådan hud er naturligvis mere sårbar for infektioner.

Andre kvinder beskriver mere stresset hud. Hud som producerer for meget fedt, der resulterer i bumser og større huller ind i huden når bumser brister.

DET KAN DU SELV GØRE

Skån og plej din hud

Kroppen

I badet: Badevandet bør ikke være meget varmt. Brug en vaskeklud eller en hamphandske i badet, vær varsom med hvilken sæbe du bruger.

Smør dig ind: Oplever du tør hud på kroppen brug en fed creme.  Cremer med høj fedt %  og samtid nem at smørre ud. Den høje fedtprocent skaber en barriere som hjælper huden til at fugte og mere elastisk.

Motion: Få gang i musklerne under den slappe hud, udspænd og træn dem dagligt.

Sæt gang i blodcirkulationen ved massage og bevægelse.

Ansigtet

Blodcirkulation via egen massage og ansigtsøvelser

Pleje produkter: Brug af serummer som trænger ind i huden og plejer, samt brug af fugtgivere og barriere cremer som beskytter huden fra udefra kommende belastninger.

Læs her om iS Clinical. Is Clinical er et farmaceutical og sælges kun fra loungen efter en gennem gang af din hud og dine behov. iS Clinical har lavet deres eget Cancer Care program.