Muskel- og ledsmerter

Når østrogenniveauet falder, er det for nogle kvinder ensbetydende med muskel- og ledsmerter. Smerterne føles som stivhed, hævelse og regulærer smerter.

Overgangsalder kan give disse muskel- og ledsmerter, men det kan behandling efter brystkræft bestemt også.

Kvinder i tamoxifen behandling, såvel i som kvinder i letrozol, anastrozole og exemestane behandling kan opleve smerterne. Det er særligt den sidste gruppe som rapporterer smerter. Har man tidligere haft smerter vil disse blive mere udtalte, men er det nyt med smerter vil man opleve en kraftigere stigning i smerter.

Dette kan du læse mere uddybende om i Viden om.

Ønsker du bare at vide hvad du kan gøre for at afhjælpe smerterne, anbefales du at gå direkte til Hjælp til.

Viden om muskel ledsmerter

Østrogen spiller en vigtig rolle i forhold til knogler og muskler. Den eksakte fysiologiske sammenhæng mellem antiøstrogenbehandling og bivirkninger kendes endnu ikke. Nogle mener at højere mængder af østrogen fx under graviditet påvirker kvinders smertetærskel så den bliver højere.

Hjælp til muskel ledsmerte

Ønsker du at dyrke motion, er low impact motion blide for dine bærende led. Motion som belaster knoglerne være godt for kalkoptaget. Masser Magesium Bodybalm på dine led eller underben, inden du skal sove, mærk efter en uges tid om du får færre kramper, når du står op.