Hjælp til inkontinens

Træn din bækkenbund

Hvis du har svage bækkenbundsmuskler, kan du med fordel træne dem ved at lave knibeøvelser. Op til 70% har effekt iforhold til deres inkontinens uagtet alder.

Hjælp til bækkenbundstræning og knibeøvelser

Oplever du, at det er svært, kedeligt, lansommeligt at træne bækkenbund, eller finder du knibeøvelser kedelige og uinspirerende? I så tilfælde vil den gratis knibekampagne lavet af Props & Pearls måske være noget for dig.  Gå direkte til Knibnu.dk.

Ønsker du at få bækkenbundstræning serveret på et sølvfad kan et hjælpemiddel være dit svar.

Brug lidt tid på at finde det helt rigtige hjælpemiddel, der passer præcis til dine behov.

Få fat i de rigtige muskler

Vil du gerne vil motiveres til at gøre hvert knib lidt bedre end det forrige? Bækkenbundstræneren Epi-No kan vise effekten af hver knibeøvelse ved brug af et såkaldt biofeedback apparat.

Epi No er yderligere velegnet til kvinder, som skal lære at afspænde bækkenbunden eller som skal lære at holde deres knib i længere tid for at undgå inkontinens ved hoveddøren.

Køb Epi-No i e-shop

Leg, træning og lyst

Som kongens efterfølger kniber du når vibrationerne sætter igang.

Luna er en lille bækkenbundstræner med lette og varierede vibrationer. Luna er kodet med forskellige programmer, så du kan træne bækkenbund på forskellige sværhedsgrader.

Ønsker du rene vibrationer kan du indstille Luna til kun at vibrere.

Køb Luna bækkenbundstræner i e-shop

VAGINAL PROP TIL AT STOPPE INKONTINENS

Mange kvinder oplever tyngde fornemmelse i underlivet, som føles værre ved bevægelse. Det kan være udtryk for en prolaps – nærmere betegnet et nedfald fra enten blære, livmoder eller tarm. Tror du, at du har en prolaps, skal du tale med din læge, dels skal lægen udelukke at det er andet og dels skal I diskuterer behandlingsmuligheder.

Hvis du oplever en tyngde fornemmelse samtidigt med at du har svært ved at holde på urinen, kan du placere en lille skumprop ved navn Contam eller Reca i skeden. Skumproppen kan sidde i skeden på trods af at et nedfald fylder. Proppen hjælper til at lukke af mod urinrøret samtidig med at den giver bækkenbunden luft til at gøre sit arbejde. Skumprodukter er engangsprodukter. Ønsker du en mere varig løsning kan du se på en pessar kube.

Køb Contam i e-shop

BRUG EFEMIA OG HJÆLP BÆKKENBUNDEN

Oplever du ikke tyngde fornemmelsen, men at du har har inkontinens under særlige situationer, kan det være fordi dine bækkenbundsmuskler er for svage eller at urinrøret har rykket sig og ikke længere laver et naturligt knæk.

Det knæk som bækkenbunden skal lave kan du genetablere ved at bruge Efemia mod inkontinens. Efemia er en silikoneprop som er genanvendelig i 90 dage. Der findens tre størrelser, så du skal starte med en startpakke med de tre størrelser.

Køb Efemia i e-shop

Tjek din væskebalance

Hvis du har svært ved at holde tæt, kan det være en idé, at undersøge dine drikkevaner. Du kan besøge kontinensforeningens hjemmeside  og udfylde et vandladningsskema, der kan gøre dig klogere på dine vaner.

Giv dig tid på toilettet

Gode toiletvaner er vigtige. Placér dig, gerne lidt fremadlænet, så halebenet peger lidt bagud og lad blæren gøre arbejdet. Brug ikke musklerne i maven til at presse urinen ud. Lær af mænd – giv dig god tid, men dog ikke så meget at du får hæmorider.

Hård afføring kan være hårdt for bækkenbunden, så sørg for, at din afføring er normal. Søg evt. hjælp hos specialesygeplejerske Gerd Johnsen her .

Tjek din tørhed

Vaginal tørhed kan have indvirkning på din evne til at holde dig tør. Slimhinder hjælper til at holde både urin rør og skeden sammen og hjælper dermed bækkenbundens muskler til at lukke ned af til.

Oplever du vaginal tørhed kan du finde information om vaginal tørhed i venstre menuen.

Køb produkter til vaginal tørhed i e-shop

VIDEN OM INKONTINENS