Hjælp til søvnproblemer

Det er vigtigt, at du konsulterer din læge. Din læge kan tage test, har kendskab til din behandling og kan give dig opdateret viden om at afhjælpe dine gener.

Oplys din læge hvilken behandlingsform(er) du modtager herunder kosttilskud. Beskriv din oplevelse af at sove dårligt. Husk detaljer fx at du snorker, vågner om natten med følelsen af, at du ikke kan få vejret eller tankemylder.

Følgende er en liste med inspiration til hvordan du kan afhjælpe dine søvnproblemer. Læs listen igennem, og se om der er nogle gode ideer, som du har lyst til at tale med din læge om.

OBS: DENNE LISTE ER KUN TIL INSPIRATION OG KAN, SKAL OG MÅ PÅ INGEN MÅDE AFHOLDE DIG FRA AT GÅ TIL DIN LÆGE.

Donér 21 dage til at overvinde søvnproblemer

At overvinde søvnproblemer og genvinde den gode søvn kræver ofte regelmæssighed.

Læg en plan for din dag/nat. Hvad vil du gøre og hvornår. Skriv det ned og hold dig til planen hver dag/nat i de 21 dage.

Vi har lavet en liste af råd, du kan benytte i din plan. Mærk efter hvad du mener vil fungere netop for dig og hold fast! Indvie en evt. partner i din plan og bed vedkommende hjælpe dig med at holde planen. Det skader ikke med lidt opbakning

Hvorfor 21 dage? Det er overskueligt og forhåbenligt det, der skal til for, at du kan indføre en ny vane. Vi forslår du tager 3 uger i streg noterer dine gener, så kan du nemmere se evt. forbedringer af søvnproblemer.

Definer søvnproblemer og målet

  • Har du svært ved at falde i søvn om aftenen?
  • Vågner du om natten og har svært ved at falde i søvn igen?
  • Vågner du for tidligt om morgenen?
  • Hvad er dit mål for søvnperiode: eks: kl. 22.30 – 6.30

Slap af når du går i seng

Læg dig i ro i din seng. Vær varm. Arbejd stille og roligt kroppen igennem. Start ved dine fødder. Tænk i dine fødder. Foretag et par rolige åndedræt; ånd ind og på udånding tænk “giv slip”. Fortsæt med at sætte tanker på dine forskellige kropsdele, hvil et øjeblik i kropsdelene, mens du bruger åndedrættet til at give slip.

Brug bbhugme til at få støtte og aflasning af muskler og led. Læs mere i shoppen

MASSAGE MED MAGNESIUM BALM

Magnesium afslapper og afspænder. Masser Magnesium Bodybalm på områder, du synes er anspændte dig inden du skal sove. Prøv det et par nætter og se om du sover bedre. Læs mere i shoppen.

Sov igennem

Det er forstyrrende at skulle op og tisse midt om natten, så undgå at drikke væske lige inden sengetid. Har du en svag bækkenbund vil det hjælpe at træne den op. Prøv det gratis site www.knibnu.dk Har du ledsmerter brug Magnesium bodybalm til at få musklerne til at slappe af. Læs mere i shoppen. Kamp sveder du om natten. Sov i strikket silke det absorberer 30% hvor bomuld absorbere 10% fugt. Læs mere i shop

Se vores udvalg af søvnprodukter

Sssshhh…

Deler du seng med en anden, så bed ham eller hende om at gøre dig opmærksom på, hvis du snorker om natten. Hvis du snorker forringer det din søvn.

Forberedelse

Tæl timerne

Vær opmærksom på, hvor mange timer du sover i løbet af et døgn. Sover du også om dagen, er det ofte sværere at falde i søvn om aftenen. Hvis du tager en lur i løbet af dagen, så sov ikke mere end en time og sov ikke efter kl. 15 om eftermiddagen. Det er vigtigt, at du bliver naturligt træt om aftenen. Overvej at tage et hvil, hvor du lige ligger lidt ned, tømmer hovedet uden at sove. Den gode søvn er om aftenen.

Forbered dig på søvnen

Undgå at tale i telefon, eller være på skærm inden du skal sove. Læs hellere i en kedelig bog, men undgå at læse i et alt for skarpt lys. Installer evt. automatisk lysdæmper på dine skærme. Brug ikke sengen til andet end de natlige aktiviteter; sex og søvn.

Skab de bedste rammer

Sørg for at dit soveværelse er mørkt, rent og udluftet. Mørke fremmer din evne til at sove, så investér gerne i et par gode gardiner, der kan holde lyset ude. Det kan være en hjælp at bruge afslapningsmusik i mørket.

Kropsbørstning og aromaterapi 

Bliv varm inden du går i seng. Kropsbørstning og det varme vand øger kroppens temperatur. Når man kommer ud af badet gør fald i kropstemperaturen én søvnig.

Som aromatisk beroligende duft virker lavendel. Og det gode ved aromaterapi er, at det virker hurtigt.

På samme måde kan du bruge en opkvikkende aromatisk olie om morgenen for at sætte gang i serotonin produktionen.

Slip tankerne og find ro med tea-meditation

Tankemylder kan afhjælpes ved at du skriver alle dine tanker ned før du lægger dig i din seng. Lav dig herefter en kop sovethe og find ro med en Tea-Meditation:

PS: Undgå the med perikon, da denne urt formentlig influerer på virkning af anden medicin

Dyrk motion i løbet af dagen

Motion hjælper dig til at slappe af og komme i bedre humør. Dyrk ikke motion lige inden du skal sove, men gerne 5-6 timer inden sengetid. Det er vigtigt, at kroppen er gearet ned, inden du lægger dig til at sove.

Kost

Lad vær med at gå sulten i seng, men vær opmærksom på hvad du spiser. Undgå fødevarer der har et højt sukkerindhold og dermed et højt glykæmisk index. Sukkeret vil få dit blodsukker til at stige. Senere på natten når blodsukkeret falder vil du sandsynligvis vågne og have svært ved at falde i søvn igen.

Undgå rygning og koffein

Rygning er en stimulant, som holder dig vågen.

Indtag ikke koffeinholdig mad eller drikke om eftermiddagen og aftenen. Koffein findes bl.a. i kaffe, te, sodavand og chokolade.

Pille morgen eller aften?

Oplever du at ledsmerter eller hedeturer giver dig søvnproblemer? Vi ved fra andre kvinder at de har være glade for at tage deres medicin om dagen, for på den måde at få en bedre søvn. Glæderne ved at være udhvilet har oversteget generne om dagen.

Kender du andre måder at håndtere søvnproblemer på?

Skriv til os på info@propsandpearls.com

LÆS VIDEN OM SØVNPROBLEMER